Data storage concept illustration

Top 10 webdesign trends 2015

In dit artikel zullen we een overzicht van top 10 webdesign trends 2015 toelichten. Hierin zien we een complicatie van de meest gebruikte website trends in 2015. Wij hopen dat u  inspiratie op kan doen en tot een beter begrip kunt komen van moderne websites.

1. Grote achtergrond foto’s & video’s behoren tot de top 10 webdesign trends 2015

Top-10-webdesign-trends-f1

Gebruik van grote elementen is een essentieel onderdeel van het hedendaagse webdesign geworden. Je ziet ze overal: grote foto achtergrond, grote video achtergrond en grote typografie. En natuurlijk om gewenste resultaat te kunnen bereiken moeten de elementen van buitengewoon hoge kwaliteit zijn.

2. Grote typografie

Top-10-webdesign-trends-f2

Elk jaar wordt de typografie van websites groter, Misschien heb je al gemerkt dat, de laatste tijd de typografie design veel veranderd is, en de Google fonts zullen een hele belangrijke rol in deze opkomende trend  spelen.

3. Parallax scrolling

Parallax Scrolling

Scrollen van verticaal naar horizontaal, talloze websites gebruiken deze designmethode om meer dynamiek toevoegen aan het ontwerp van de website. Parallax scrollen zorgt ervoor dat de voorgrond afbeeldingen sneller bewegen dan achtergrondafbeeldingen, om een soort 3D effect te creëren. Hier is een goed voorbeeld te zien van websites met een parallax scrolling.

4. Modulair ontwerp

Oude gewoontes zijn moeilijk af te leren.Onze technologieën en methoden van communicatie is voortdurend in ontwikkeling, maar een modulair ontwerp principe zal altijd hetzelfde blijven.Verder leidt een modulair ontwerp ertoe dat de voor de scannende lezer relevante elementen makkelijk te vinden moet zijn.

5. Dynamische storytelling websites

Dynamic storytelling is ook zeer trendy bij de top 10 webdesign trends 2015. Met CSS en Java-animaties, zijn er oneindig veel mogelijkheden om via een website te kunnen communiceren.Door deze ontwikkelingen worden websites steeds dynamischer en aantrekkelijker.

6. Responsive webdesign

Tegenwoordig is gebruik van een responsive webdesign zeer belangrijk. Is je website nog niet responsief dan ben je niet renderend. Responsive ontwerp helpt de gebruiker om gemakkelijk te navigeren op verschillende apparaten, en tegenwoordig zijn er niet veel gebruikers die nog steeds alleen via een desktop computer navigeren op een website.

7. list icons

Nummer 7 van de top 10 webdesign trends 2015 is het gebruik van iconen die  ervoor zorgen dat, de gebruiker in één oog opslag de verschillende elementen kan vinden. Door goed gebruik te maken van de witte ruimte, iconografie  zorgen we voor een functioneel, fris en professioneel ontwerp.

8. Ghost Button

Een andere grote top 10 webdesign trends 2015 is het gebruik van Ghost Buttons. Dit wordt meestal toegepast voor platte design stijl (“flat” design style).

9. Minimalistische Webdesign

Soms is minder meer. Minimalistisch ontwerp zorgt ervoor dat de gebruiker zich direct focust op de belangrijke elementen van de website ipv dat men verdwaald raakt door te veel informatie. Nadeel hiervan is dat het zeer moeilijk is om deze websites te optimaliseren voor de zoekmachines.

10. Flat Designs

Tenslotte is een flat design al sinds paar jaar zeer populair, en het ziet ernaar uit dat het nog voor een lange tijd  zo  blijft. Platte tekeningen en kleuren zorgen ervoor dat de website een Modern Elegant design krijgt.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>