GMB-profiel voor meer online succes

Beter gevonden worden met een geoptimaliseerd Google bedrijfspagina

Bent u een lokaal bedrijf en wilt u ervoor zorgen dat uw potentiële klanten u gemakkelijk kunnen vinden wanneer ze online zoeken? Dan is Google bedrijfspagina (GMB) optimalisatie iets wat u moet overwegen.

Wat is een Google bedrijfspagina?

Een Google bedrijfspagina is een pagina waarop de belangrijkste informatie over je bedrijf te vinden is. Dit kan bijvoorbeeld je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, openingstijden en website zijn. Ook kun je foto’s van je bedrijf en producten/diensten uploaden. Mensen kunnen je bedrijf vinden via Google Zoeken en Google Maps. Als je bedrijf meerdere locaties heeft, kun je voor elke locatie een aparte Google bedrijfspagina maken.

Waarom is het belangrijk om je Google bedrijfspagina te optimaliseren?

Een geoptimaliseerde Google bedrijfspagina zorgt ervoor dat potentiële klanten je bedrijf beter kunnen vinden en dat bestaande klanten meer informatie kunnen vinden over je bedrijf. Daarnaast kan een geoptimaliseerde Google bedrijfspagina zorgen voor meer websiteverkeer en meer conversies. Als je bijvoorbeeld een restaurant hebt, kunnen mensen via je Google bedrijfspagina gemakkelijk een tafel reserveren.

Voordelen van een Google Mijn Bedrijf

 • Betere vindbaarheid in Google
  Een Google bedrijfspagina zorgt ervoor dat je bedrijf beter vindbaar is in Google. Wanneer mensen zoeken naar bedrijven in jouw branche, dan verschijnt jouw bedrijfspagina bovenaan in de zoekresultaten. Hierdoor is de kans groter dat mensen jouw bedrijf zullen vinden en contact met je op zullen nemen.
 • Betere zichtbaarheid op Google Maps
  Een Google bedrijfspagina zorgt er ook voor dat je bedrijf beter zichtbaar is op Google Maps. Wanneer mensen in de buurt op zoek zijn naar bedrijven in jouw branche, dan verschijnt jouw bedrijf bovenaan in de lijst met zoekresultaten op Google Maps. Hierdoor is de kans groter dat mensen jouw bedrijf zullen bezoeken.

 • Mogelijkheid tot het verzamelen van reviews
  Een Google bedrijfspagina biedt bedrijven ook de mogelijkheid om reviews te verzamelen van klanten. Deze reviews worden vervolgens weergegeven op je bedrijfspagina en in Google Maps. Positieve reviews kunnen potentiële klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.

 • Gratis promotie
  Een Google bedrijfspagina is een gratis manier om je bedrijf te promoten op het internet. Je kunt je bedrijf presenteren aan een groot publiek zonder dat je hier extra kosten voor hoeft te maken.

 • Inzicht in de statistieken
  Met een Google bedrijfspagina heb je inzicht in de statistieken van je bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen je bedrijfspagina hebben bezocht, hoe vaak er op de knoppen op je bedrijfspagina is geklikt en hoeveel mensen je bedrijf hebben gebeld vanuit de zoekresultaten.

vrijblijvende offerte aanvragen
Loop geen omzet mis

Laten we samen uw project tot succes brengen.

Uw bedrijf online laten groeien met ons webdesign bureau?

 • Professioneel ontwerp
 • Gemakkelijk zelf Beheersysteem (CMS)
 • Nieuwste technologie voor veiligheid en hoge zoekresultaten

Veel gestelde vragen over Google bedrijfspagina optimalisatie

Waarschijnlijk vindt u uw vraag op onze FAQ-pagina? Mocht dat niet het geval zijn, wacht dan niet langer en neem contact met ons op.

Ja, Google Bedrijfspagina’s zijn uitermate geschikt voor kleine bedrijven, en hier is waarom:

 • Gratis Marketing: Het aanmaken en optimaliseren van een Google Bedrijfspagina is kosteloos en biedt kleine bedrijven een effectieve vorm van digitale marketing.
 • Lokale Zichtbaarheid: Kleine bedrijven kunnen profiteren van lokale zoekopdrachten, waardoor ze gemakkelijker worden gevonden door potentiële klanten in hun directe omgeving.
 • Klantvertrouwen: Een aanwezigheid op Google verhoogt het vertrouwen van klanten, zelfs voor kleine bedrijven, en geeft hen de mogelijkheid om zich te onderscheiden in de markt.

Het bevorderen van klantbetrokkenheid is cruciaal voor het opbouwen van een loyale klantenkring. Volg deze richtlijnen om de betrokkenheid via uw bedrijfspagina te vergroten:

 • Reageer Snel op Recensies: Toon betrokkenheid door snel te reageren op zowel positieve als negatieve recensies.
 • Plaats Regelmatig Updates: Houd uw klanten op de hoogte van nieuws, aanbiedingen en evenementen door regelmatig berichten te plaatsen.
 • Stimuleer Interactie: Moedig klanten aan om vragen te stellen, beoordelingen achter te laten en foto’s te delen om de betrokkenheid te stimuleren.

Visuele inhoud is van groot belang bij het aantrekken van klanten en het overbrengen van de sfeer van uw bedrijf. Hier zijn enkele essentiële punten met betrekking tot foto’s op uw bedrijfspagina:

 • Professionele Afbeeldingen: Gebruik hoogwaardige foto’s die uw bedrijf op een professionele manier weergeven.
 • Diversiteit: Varieer uw foto’s om verschillende aspecten van uw bedrijf te tonen, zoals het interieur, het personeel en producten of diensten.
 • Consistentie: Zorg voor regelmatige updates van foto’s om de relevantie en actualiteit van uw bedrijfspagina te behouden.

Lokale optimalisatie is essentieel voor bedrijven die zich richten op een specifieke geografische locatie. Volg deze stappen voor een effectieve optimalisatie:

 • Nauwkeurige Bedrijfsinformatie: Zorg ervoor dat uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer accuraat zijn, aangezien dit cruciaal is voor lokale zoekresultaten.
 • Lokale Trefwoorden: Integreer relevante lokale trefwoorden in uw bedrijfsomschrijving en berichten om de relevantie voor lokale zoekopdrachten te vergroten.
 • Reviews en Beoordelingen: Moedig klanten aan om reviews achter te laten, want positieve beoordelingen verbeteren uw geloofwaardigheid.

Het optimaliseren van uw Google Bedrijfspagina is van cruciaal belang om online zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten aan te trekken. Hier zijn de drie belangrijkste punten:

 • Verbeterde Zichtbaarheid: Door uw bedrijfspagina te optimaliseren, vergroot u de kans dat uw onderneming wordt weergegeven in lokale zoekresultaten.
 • Betere Eerste Indruk: Een goed geoptimaliseerde pagina wekt vertrouwen en geeft potentiële klanten de informatie die ze nodig hebben, wat resulteert in een positieve eerste indruk.
 • Meer Interactie: Geoptimaliseerde pagina’s trekken niet alleen meer bezoekers aan, maar moedigen ook interactie aan, zoals het achterlaten van beoordelingen en het stellen van vragen.
info-6
Vrijblijvend contact opnemen

Neem snel contact op voor vragen of advies.

Vraag een gratis consult aan, onze experts geven u graag advies op maat. U krijgt binnen 24 uur een antwoord terug.

  Ontdek onze uitgebreide dienstverlening

  Andere webdiensten die wij ook aanbieden

  Adverteren op google
  Adverteren op google

  Bereik jouw doelgroep effectief met Google Ads campagnes

  Zoekmachine-optimalisatie-seo
  Zoekmachine optimalisatie

  Verbeter de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw website in de online zoekresultaten

  online-marketing-internet
  Internet marketing

  Boost je online aanwezigheid en verhoog je conversies met onze internet marketing diensten